Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2012. január 25.
Megalakult a Megyei Elnökök Értekezlete - mgyk.hu

A Magyar Gyógyszerészi Kamara alapszabálya VI. fejezet 18. pontban rögzített rendelkezések figyelembe vételével dr. Hankó Zoltán kamarai elnök január 24. délelőtt 11 órára a Megyei Elnökök Értekezlete alakuló ülésére hívta a területi szervezetek elnökeit a Kamara Dózsa György úti székházába, Budapestre. A 20 területi szervezet közül 16 szervezet képviseletét biztosították a megyei szervezetek. Az ülésen a jelen lévők egyhangú szavazással a Megyei Elnökök Értekezlete elnökévé választották dr. Gara István Somogy megyei elnököt.

A megbeszélésen tájékoztató hangzott el az elmúlt időszak legfontosabb kamarai történéseiről és az előttünk álló feladatokról. A résztvevők részletesen megbeszélték a generikus patikai ösztönzővel, a működési célú támogatások és a kamatmentes támogatási előleg igénylésével kapcsolatos gyakorlati teendőket. Többen kezdeményezték a gyógyszerek rendelhetőségével és kiadhatóságával kapcsolatos legutóbbi változások értelmezését és pontosítását, továbbá a javasolható korrekciók összegzését és a jogalkotóhoz, valamint az OEP illetékeseihez való eljuttatását. Az elnökök bekapcsolódnak a február 3-5. között megrendezendő Köztestületi napok előkészítésébe, különös tekintettel a konferencia első napjának délelőttjére tervezett, tiszti gyógyszerészi karral közös, zártkörű fórum szervezésére.

Dr. Horváth-Sziklai Attila a Kamara Hivatalának vezetője tájékoztatást adott a területi szervezetek titkárságával való együttműködés jogszabályi és alapszabályi előírásairól, a tagdíjakkal kapcsolatos eljárásrendről, valamint arról, hogy a területi szervezeteknek az évi első közgyűlésüket / küldöttgyűlésüket március közepéig le kell bonyolítani ahhoz, hogy az előző évi mérleget az országos küldöttközgyűlés a jogszabályi határidőn belül el tudja fogadni.

A Megyei Elnökök Értekezlete egyetért a megyei szervezetek vezetősége és az országos elnökség közvetlen kapcsolatfelvételével, melyre minden területi szervezetnél az első félévben célszerű sort keríteni. Az ezzel kapcsolatos előkészítő munkát a területi szervezeti titkárságok és az országos hivatal közösen végzik.


mgyk.hu

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél