Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2011. március 02.
Megbeszélés a közforgalmú gyógyszertárak működtetéséhez szükséges személyi feltételekről - MGYK

A  gyógyszertár működtetéséhez szükséges személyi feltételek részletszabályainak tárgyában a NEFMI Gyógyszerészeti és Orvostechnikai Főosztálya a szakmai szervezetek írásbeli javaslatait kérte.

A Magyar Gyógyszerész Kamara elnöksége több alkalommal tárgyalta az ügyet. Széles körű szakmai egyeztetés céljából mácius 1-re meghívta a gyógyszerész szakmai szervezetek ( MGYT, MOSZ, MGYE, MGYGYSZ ) és a kamara területi szervezeteinek képviselőit.

Az egyeztetésen részt vett Dr. Télessy István a Gyógyszerellátási Gyógyszerészeti szakmai kollégium elnöke a kollégium és a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság képviseletében, Dr. Bölcs Judit  Magyar Gyógyszerész Egyesület elnöke, Hávelné dr. Szatmári Katalin Magyar Gyógyszertártulajdonos Gyógyszerészek Szövetsége elnöke, és a kamara területi szervezeteinek képviselői. Dr. Sohajda Attila alelnök vitaindító áttekintő előterjesztése után a résztvevők kifejtették véleményüket és javaslataikat. A jelenlévők egyetértettek abban, hogy a személyi feltételek szabályozásának  a létszám minimumok meghatározására kell kiterjedni, az előírások bevezetéséhez a már működő gyógyszertárak esetében 2 év szükséges, a minimális létszám előírásokat alapvetően a gyógyszertárak üzemidejének figyelembe vételével szükséges meghatározni, de szükség van a szakmai teljesítményt tükröző paraméter ( pl. vényszám ) figyelembe vételére is. Az egyeztetésen hangsúlyosan, többször szó eset a szakmai létszám és magisztrális gyógyszerkészítés, valamint a asszisztens-szakasszisztens témakörök összefüggéseiről, a témával kapcsolatos munkajogi szabályok determinációjáról és az ezzel kapcsolatos jogkövető megoldásokról és a gyógyszertári szakszemélyzet szakmai kompetenciáinak pontos meghatározásáról.

Az elhangzottakat a résztvevők beépítik szervezeti véleményükbe.

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél