Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2011. szeptember 05.
Mit hozhat magával, és mit vihet haza, aki eljön...? – mgyk.hu


Mit hozhat magával, és mit vihet haza, aki eljön...? – mgyk.hu

- Ön évek óta részt vesz a kamara rendezvényeinek megteremtésében. Milyennek látja a tendenciákat? Milyen trendek figyelhetőek meg az elmúlt 3-4 évben a szakmai rendezvények életében? Miért döntenek a távolmaradás mellett sokan? Talán drága egy-egy részvétel?

 

 

 

 

 

 

Fári István


- Az elmúlt évek alatt – és nem csak a gyógyszerészetben – mindannyian tapasztaltuk, hogy folyamatosan átalakulóban van a gazdaságunk, társadalmunk, mondhatnám az életünk összes területe. 2008 előtt a gyógyszertárak ki tudták gazdálkodni az ott dolgozó gyógyszerészek a különböző szakmai rendezvényeken való részvételét. Ebben a recessziós időben minden gazdálkodó szervezet csökkenti a költségeit. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a marketing büdzsé kerül elsőként górcső alá, mivel a rendezvényeken való részvétel nálunk speciálisan a szakmai továbbképzések szerves részét képezik, és amennyiben az ezeken való részvétel fizetős, így sok esetben a meggondolás tárgyává válik. Az egy-egy többnapos rendezvényen való részvételt, a szállás, az étkezés, a regisztrációs díjakat együttesen nehezebben tudják kigazdálkodni ma a gyógyszertárak.

Emellett egyre több a Magyar Gyógyszerészi Kamara és a társszervezetek MOSZ, MGYT által szervezett rendezvény, amelyek egyre több ingyenes lehetőséget kínálnak a gyógyszerészek számára. Ezen kívül sok piaci szereplő is beszállt ebbe a versenybe és egyre nagyobb és bővebb kínálatot nyújtanak a gyógyszerészek számára, az egy más kérdés, hogy milyen tartalommal, minőségben…

Bonyolítja a helyzetet továbbá az is, hogy vannak, akik egy-egy gyógyszerészi szervezet rendezvényeire mennek el, a másik által szervezettre nem. Tehát egyre szűkülnek a rendezvényszervezők számára a piaci lehetőségek és ezáltal magasabb követelményeknek kell megfelelniük.

 

- Mit tett és mit tesz a Galenus a rendezvények megújítása érdekében az elmúlt év során?

- Egy rendezvénynek, legyen az konferencia, szakmai továbbképzés, bál, családi nap, Patika Nap stb. hogy vonzó legyen a résztvevők számára – a valóságról kell szólnia, hitelesen! Az unalmas, rutinszerű rendezvényeknek nincs létjogosultsága. Ha magunkból indulunk ki - csak jól felépített, számunkra valamilyen új lehetőséget megalapozó, vagy azt kibontó eseményen szeretünk részt venni. Nívós szakmai, szakmapolitikai tartalom, hiteles előadók, a húsbavágó ugyanakkor már aktuális kérdéseket megválaszoló program az elvárás.

A már jól bevált előadók „unos-untalan” állandóan ugyanazt ismétlő gondolatára már nem kíváncsiak a résztvevők. Mi és a szakmai programot kialakítók ennek elvárásnak igyekszünk megfelelni.


- Milyen szokások/hagyományok folytatását tartja fontosnak és mi az, amiben változás történik akár már a Köztestületi Napok 2011 konferencia kapcsán?

- Örvendetes változásnak tartom, hogy a Magyar Gyógyszerészi Kamara vezetése az elmúlt években céltudatosan, fokozatosan alakította ki az új kamarai rendezvénystruktúrát, így a vándorgyűléseket, a miniszimpóziumokat, a Patika Napot és most novemberben az újdonságként megrendezésre kerülő „KÖZTESTÜLETI NAPOK – 2011” konferenciát.

A konferencia nem tehet mást, minthogy odafigyel a gyógyszerészet aktuális elvárásaira, és továbbviszi a sikeres részeket, mint pl. „Hozza vagy viszi Mikulás?” - ahol, így év vége felé terítékre kerül a kormány által 2012-re tervezett adó-, pénzügyi, számviteli változások megtárgyalása.


Ugyanakkor változás az is, hogy kedvezménnyel honoráljuk azokat, akik on-line (e mailben elküldve) jelentkeznek, és határidőre be is fizetik a részvételi díjat (2011. szeptember 30. - a szerk.). A kedvezmény lehetőségre azzal is fel kívánjuk hívni a gyógyszerészek figyelmét, hogy azok között, akik a megadott határidőig élnek a kedvezményt is nyújtó jelentkezés lehetőségével, a konferencián - egy 3 nap/2 éjszakás wellnesshétvégét sorsolunk ki!

 

- Ön szerint mire lehet eszköz egy konferencia részvétel a gyógyszerészi köztestület bármely tagjának, egyszerűbben: mit hozhat magával, és mit vihet haza, aki eljön?

- A 2011 év végén, hiszen a konferencia november 25-27-én lesz, sok minden kialakul – ugyanakkor kérdések, közös kérdéseink is lesznek! Aki eljön erre a konferenciára, legyen az gyógyszertárvezető, gyógyszertárban dolgozó alkalmazott, ipari gyógyszerész, cégeknél dolgozó gyógyszerész, mindenki fog találni a maga számára hasznos információkat, nemcsak az előadásokban, de a háttérbeszélgetések során is.

A rendezvény sikeréhez adott a környezet, a helyszín megválasztása, azt időpont, a felelős tartalmi szervezés - mindez együtt hozhat eredményt.

Mi a magunk részéről mindenre odafigyelő, aprólékos szervezéssel mindent megteszünk annak érdekében, hogy a KÖZTESTÜLETI NAPOK - 2011 a Magyar Gyógyszerészi Kamara tradícióira építve, azt továbbfejlesztve, folytatva, újdonságként szolgáljon.

 

 

A témával kapcsolatban honlapunkon eddig megjelent írások:

- Új konferencia! - KÖZTESTÜLETI NAPOK 2011 - MGYK

A gyógyszerészet egy hivatás … - A Magyar Gyógyszerészi Kamara új konferenciájának meghirdetése kapcsán kérdeztük dr. Horváth Tamás elnököt - mgyk.hu

- A köztestületiség értéke kézzelfogható - a gyógyszerészetért a gyógyszerészekkel - beszélgetés dr. Hankó Zoltánnal - mgyk.hu


Mit hozhat magával, és mit vihet haza, aki eljön...? – mgyk.hu

Program elérhető ide kattintva!

Jelentkezési lap elérhető ide kattintva!

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél