Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2017. november 25.
Ónodi-Szűcs Zoltán a GYKTN-n

Ónodi-Szűcs Zoltán a GYKTN-nDr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár – elfogadva a Kamara meghívását – előadást tartott a VII. Gyógyszerész Köztestületi Napokon november 24-én, a budapesti Danubius Hotel Arénában.

Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán köszöntő szavai után hangsúlyozta, a gyógyszerészek munkájának az egészségügyi ellátórendszer részét kell, hogy képezzék, ezen a véleményén a kormány nem változtat. Miután kitért a V4 országokkal történő egyeztetésekre a gyógyszerbefogadási gyakorlatok szinkronizálásával kapcsolatban, összefoglalta EMMI és az MGYK együttműködésének eddigi eredményeit.

„Egy korszak lezárult mondtaminden hazai patika magyar gyógyszerészi tulajdonában van”. Kitért a Patikalapra, ami működőképes modell volt, Megemelték a felvehető hitel összegét, ahogy a generikus ösztönző is növekedni fog jövőre. Kitért arra is, hogy az együttműködésnek köszönhetően a jövőben vis major helyzetekben a gyógyszerész maga is kérheti a patika működésének felfüggesztését. A kórházi gyógyszerészek béremeléséről is szólt.

Ónodi-Szűcs Zoltán a GYKTN-nAz EESZT is az említettek között volt köszönetet mondva a gyógyszerészeknek. Kérte továbbá, hogy a gyógyszerészek jelezzék az ezzel kapcsolatos problémákat, ugyanakkor megjegyezte, hogy ezekért nem mindig az EESZT a hibás. Szóba hozta az EMMI és az MGYK közti megállapodási szerződést, ami eredményeképpen a Kamara is kérhet jogszabály-változtatásokat.„Szeretnénk a gyógyszertárakat a népegészségügyi programokban is felhasználni” – folytatta, hangsúlyozva, hogy ezt egyébként dr. Hankó Zoltán kamarai elnök kezdeményezte. Régi restanciája van a magyar kormánynak a gyógyszertári ügyelettel kapcsolatban folytatta, de, mint mondta, dolgoznak a kérdés megoldásán, és ha idén nem is, jövő év elején megszülethet a megoldás.

mgyk.gyh 

Fotó: Dr. Nagy Vilmos

 

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél