Magyar Gygyszerszi Kamara
rtkteremt rdekvdelem
akadlymentes verzi
Vissza az alaprtelmezett verzihoz H-1068 Budapest
Dzsa Gyrgy t 86/b
Tel.: (+36-1) 351-9483
(+36-1) 413-1924
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu
Keress RSS
KezdőlapA KamarárólTovábbképzésekSzakmai fórumPályázati lehetőségekKamarai tagsági információkIrattár
Belps
Felhasznlnv:
Jelsz:
Elfelejtett jelsz
Regisztrci
OK
GYIK
2018. 08. 30.
Tájékoztató az e-ügyintézésről
»
2016. 11. 23.
Tudnivalók az étrend-kiegészítőkel kapcsolatos megállapodásról
»
2014. 09. 22.
Személyi jogosok pontszám igazolása – mgyk.hu
»
2014. 06. 10.
Ki állítja ki a gyakorlati pont igazolást? - MGYK Országos Hivatala
»
2017. 06. 20.
Az AEEK működési nyilvántartással kapcsolatos tájékoztató anyagai
»
Tovbb »
Gygyszerszi Hrlap
Hrlevelek
Sajtófigyelő
2024. 05. 24.
Sűrű év előtt a hazai gyógyszeripar, erre lenne szükség a gyógyszerellátás szereplői szerint - portfoio.hu
»
2024. 05. 23.
Fiktív számlákat fogadott be több gyógyszertár - index.hu
»
2024. 05. 23.
A jövő gyógyszereiről tanácskoznak Debrecenben - dehir.hu
»
2024. 05. 23.
Távozik a Richter egyik felsővezetője - portfolio.hu
»
Tovbb »
Szolgáltatások
2024. 05. 06.
A Duna Autó Zrt. kedvezménye kamarai tagoknak
»
2024. 05. 06.
A Duna Motors Disztribúció Kft. kedvezménye MG szeméygépjármű vásárlásához
»
2024. 05. 06.
A Hunguest Zrt. kedvezménye kamarai tagoknak
»
2021. 11. 09.
Együttműködési megállapodás az MGYK és a KOMPLEX Kamarai Pénzügyi Tanácsadó Kft. között
»
2020. 06. 14.
Volvo: kedvezmény kamarai tagoknak
»
Tovbb »

E-Papír
Bannerek


 Bannerek

Bannerek 

Bannerek 

Bannerek 

Bannerek

 

MOL-MGYK tájékoztató!

Bannerek

 

 Vodafone

Bannerek

 

 

Gyógyszerész Gondozási Bizottság

XI. Patikanap - médiamegjelenések - Sajtószemle! - 2014. 06. 05. - mgyk.hu
2014. jnius 5.
A XI. Országos Patika Nap rendezvényeiről, kedden délután az Inforádió és az OrientRádió hullámhosszán tájékozatta a lakosságot dr. Horvát-Sziklai Attila a Magyar Gyógyszerészi Kamara ügyviteli vezetője, de az orientpress.hu oldalán már "olvasható" is  beszélgetés:
 
Orientpress.hu

Mit rejtenek a gyógyszertárak?

 
Mivel foglalkozik a gyógyszerész? Mennyi idő alatt és hogyan készülnek el a gyógyszerek? Többek között ezekre a kérdésekre kaphatnak választ azok, akik ellátogatnak a XI. Országos Patikanap alkalmából rendezett programokra június 4-én, szerdán. „Egyre több kérdéssel, tünettel, egészségügyi problémával keresik fel a páciensek a gyógyszerészt, így elmondható, hogy javul a magyar lakosság egészségtudatossága” – mondta el kérdésünkre Horváth-Sziklai Attila, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Országos Hivatalának vezetője.

 
 
 
 
MTI - Egészségügy-patikák

Patikanap - Fókuszban az egészséges táplálkozás és a dohányzás okozta megbetegedések

    Budapest, 2014. június 3., kedd (MTI) - Országos patikanapot tartanak szerdán, az idei rendezvény fókuszában az egészséges táplálkozás, az emésztési zavarok és a fogyókúra egymáshoz szorosan kapcsolódó területei állnak. A tizenegyedik alkalommal meghirdetett esemény országos megnyitója Gödön lesz.
    A Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) által szervezett rendezvényen - kapcsolódva a dohányzásellenes népegészségügyi programhoz - a patikanap fő témái mellett megjelenik a COPD megelőzése és kezelése is. A COPD, a krónikus obstruktív tüdőbetegség egy krónikus légúti szűkülettel járó betegség, kiváltó oka legfőképpen a dohányzás. Magyarországon mintegy ötszázezerre becsülik az e betegségben szenvedők számát, ugyanakkor a diagnosztizált betegek száma alig éri el a kétszázezret.
    A MGYK közleménye szerint a csatlakozó gyógyszertárakban szűrővizsgálatokkal, egészségügyi tanácsadással fogadnak minden érdeklődőt. 
    A patikanapon immár hagyományosan a patikamúzeumok - Budapesten, Egerben, Kecskeméten, Kőszegen, Pécsen, Sopronban, Székesfehérváron - is különböző programokkal várják a látogatókat.
    Az eseményt 2004 óta rendezik meg Magyarországon, minden évben június első szerdáján tartják.
bed \ bám \ bhi
 
MTI 2014. június 3., kedd 12:11

(Az MTI közleményt többek között átvette az inforadio.hu, a hirado.hu, a metropol.hu, az egeszsegtukor.hu, az mno.hu, a pecsiujsag.hu, a zipp.hu, a gyorplusz.hu és mon.hu)
MTV1 - Ma reggel - 2014. 06. 04. - mediaklikk.hu/mediatar

XI. Országos Patikanap - M1 - Ma reggel

 
Reggel, dr. Horváth-Sziklai Attila tájékoztatta a nézőket a XI. Patikanapról az MTV1 Ma reggel című műsorában.
 
A videoanyagon belül a riport - 1:57:00-tól kezdődik, a beszélgetés a mediatárban (a képre kattintva elérhető) kikereshető!
A baloldali függőleges gördítősávban ki kell választani a Ma reggel c. műsort, majd a 2014. június 4-i adást!
 
XI. Patikanap - médiamegjelenések - Sajtószemle! - 2014. 06. 05. - mgyk.hu
 
 
 
 

MTI - Egészségügy-patikák 

Patikanap - Tiszti főgyógyszerész: felértékelődött a gyógyszerészek szerepe

 
    Göd, 2014. június 4., szerda (MTI) - Az utóbbi időben felértékelődött a medicinák kiadását végző gyógyszerészek szerepe Magyarországon - mondta az országos tiszti főgyógyszerész szerdán Gödön, az idei országos patikanap megnyitóján, hangsúlyozva, hogy a gyógyszerészi gondozás egy szigorú protokollok mentén megvalósuló és hatóság által ellenőrzött folyamat része.
    Cseh Ildikó a Magyar Gyógyszerész Kamara (MGYK) által 11. alkalommal meghirdetett eseményen kiemelte, hogy a beteg és a gyógyszerész közötti találkozások lehetőséget teremtenek a magas vérnyomás, a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás és a magas vércukorszint veszélyeinek, de mindemellett az egészséges táplálkozás és életmód fontosságának bemutatására is.
    Hozzátette, hogy a gyógyszertári munkafolyamatok megismertetésén kívül kiemelt cél az is, hogy bemutassák a szűrővizsgálatok jelentőségét a lakosságnak.     Hankó Zoltán, a gyógyszerészkamara elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a patikanapon mostanra már a nagy népegészségügyi programokba való bekapcsolódásukat is be tudják mutatni. 
    A szakmai szervezet elnöke kitért arra, hogy komoly erkölcsi, szakmai és gazdasági rehabilitáció indult el újra a gyógyszerészetterületén, két évtizeden belül immár másodszor, ennek során társadalmi és egészségügyi kihívásoknak kell tudniuk megfelelni. 
    "Ahhoz viszont, hogy a gyógyszerészi praxis megfelelőképpen tudjon működni, mindenképpen szükség van a gyógyszerész szakmai és egzisztenciális függetlenségére - legyen a gyógyszerészé a gyógyszertár, s ebben legyen szakmailag független -, továbbá a gyógyszerész rendelkezzen a megfelelő kompetenciákkal" - mondta.     Az idei rendezvény fókuszában az egészséges táplálkozás, az emésztési zavarok és a fogyókúra egymáshoz szorosan kapcsolódó területei állnak. A patikanapon - kapcsolódva a dohányzásellenes népegészségügyi programhoz - a fő témák mellett megjelenik a COPD, azaz a krónikus obstruktív tüdőbetegség megelőzése és kezelése is. A COPD egy krónikus légúti szűkülettel járó betegség, kiváltó oka legfőképpen a dohányzás. Magyarországon mintegy ötszázezerre becsülik az e betegségben szenvedők számát, ugyanakkor a diagnosztizált betegek száma alig éri el a kétszázezret.     A csatlakozó gyógyszertárakban ezen a napon szűrővizsgálatokkal, egészségügyi tanácsadással fogadnak minden érdeklődőt.
    A patikanapot 2004 óta rendezik meg Magyarországon, minden évben június első szerdáján tartják. 
hda \ bám \ bhi
 
MTI 2014. június 4., szerda 12:32
 
 
 
 
regio1.hu

Patika nap az egészséges táplálkozás jegyében

 
Ma van a gyógyszerészek ünnepe, az Országos Patika Nap. Magyarországon először 2004 júniusában rendezték meg, európai mintára. Az idei patika nap, a korábbiakhoz hasonlóan, a megelőzés és a kezelés fontosságára hívja fel a figyelmet. A szakemberek szerint mindennek az alapja az egészséges táplálkozás.

XI. Patikanap - médiamegjelenések - Sajtószemle! - 2014. 06. 05. - mgyk.hu

 
 
Magyar Hírlap - 2014. 06. 05. (15. oldal)
 

Szigorúan ellenőrzött patikusok, új óhajok

 
A gyógyszerészkamara elnöke szerint a praxisok megfelelő működéséhez szakmai és egzisztenciális függetlenségre van szükség

Jobbágyi Zsófia
 
Lezajlott tegnap az országos patikanap, amelyet tizenegyedik alkalommal rendezett meg a Magyar Gyógyszerészi Kamara. Az esemény fő témája az egészséges táplálkozás és az emésztési zavarok mellett a COPD, azaz elsősorban a dohányzás miatt kialakuló, légúti szűkülettel járó tüdőbetegség megelőzése és kezelése volt.
Felértékelődött a készítmények kiadását végző gyógyszerészek szerepe az utóbbi időben – jelentette ki az országos tiszti főgyógyszerész tegnap Gödön, az országos patikanap megnyitóján. 
Cseh Ildikó hangsúlyozta, hogy a patikusi gondozás szigorú protokoll mentén, hatósági ellenőrzés alatt zajlik. 
A Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) eseményén szó esett arról is, hogy a beteg és a patikus közötti találkozások lehetőséget teremtenek felhívni a figyelmet a magas vérnyomás, a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás és a magas vércukorszint veszélyeire, de az üzletekbe betérők az egészséges táplálkozásról és életmódról is tájékozódhatnak. 
A főgyógyszerész szerint mellett kiemelt céljuk az is, hogy bemutassák a lakosságnak, mennyire fontosak a szűrővizsgálatok. 
Az MGYK elnöke köszöntőjében rámutatott, hogy komoly erkölcsi, szakmai és gazdasági rehabilitáció indult el újra a gyógyszerészet területén, húsz éven belül már másodszor. Hankó Zoltán jelezte, ezalatt mind egészségügyi, mind társadalmi elvárásoknak is meg kell felelniük. „Ahhoz viszont, hogy a gyógyszerészi praxis megfelelően működjön, szükséges van szakmai és egzisztenciális függetlenségre – legyen a patikusé a patika, amelyben önállóan tud tevékenykedni –, illetve arra is, hogy minden kolléga megfelelő kompetenciákkal rendelkezzen” – emelte ki az elnök. 
A patikanapot egyébként 2004 óta rendezik meg minden évben Magyarországon, június első szerdáján. Az idei rendezvény középpontjában az egészséges táplálkozás, az emésztési zavarok és a fogyókúra egymáshoz szorosan kapcsolódó területei álltak, de a dohányzásellenes népegészségügyi kampányhoz kapcsolódva ebben az évben téma volt a COPD, azaz a krónikusan obstruktív tüdőbetegség megelőzése és kezelése is. A légúti szűkülettel járó betegség kiváltó oka a legtöbb esetben a dohányzás, hazánkban pedig csaknem ötszázezerre becsülik a problémával küzdők számát.
 
 

tv.gyorplusz.hu

Újbaráti patika nap

Kinyitni és mindenkinek megmutatni, milyen szakmai munka zajlik a magyar gyógyszertárakban. Ez az Országos Patika Nap céla, amit idén már tizedik alkalommal rendeznek meg országszerte. A Győr - Moson Sopron megyei megnyitót Győrújbaráton, az Erzsébet Patikában tartották, ahol egész nap felvilágosító és szűrőprogramokkal várták az érdeklődőket.

XI. Patikanap - médiamegjelenések - Sajtószemle! - 2014. 06. 05. - mgyk.hu

A Patika Napon az országos tiszti főorvos a Győr+ - nak azt mondta, a hazai gyógszertárak felkészülten várják a betegeket és mindenkinek segítenek a tudatos gyógyszerhasználatban.

 
 
 
 
híradó.hu
 

Tiszti főgyógyszerész: felértékelődött a gyógyszerészek szerepe

 
A gyógyszerészi gondozás egy szigorú protokollok mentén megvalósuló és hatóság által ellenőrzött folyamat része.
Az utóbbi időben felértékelődött a medicinák kiadását végző gyógyszerészek szerepe Magyarországon - mondta az országos tiszti főgyógyszerész szerdán Gödön, az idei országos patikanap megnyitóján, hangsúlyozva, hogy a gyógyszerészi gondozás egy szigorú protokollok mentén megvalósuló és hatóság által ellenőrzött folyamat része.
 
Cseh Ildikó a Magyar Gyógyszerész Kamara (MGYK) által 11. alkalommal meghirdetett eseményen kiemelte, hogy a beteg és a gyógyszerész közötti találkozások lehetőséget teremtenek a magas vérnyomás, a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás és a magas vércukorszint veszélyeinek, de mindemellett az egészséges táplálkozás és életmód fontosságának bemutatására is. Hozzátette, hogy a gyógyszertári munkafolyamatok megismertetésén kívül kiemelt cél az is, hogy bemutassák a szűrővizsgálatok jelentőségét a lakosságnak. Hankó Zoltán, a gyógyszerészkamara elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a patikanapon mostanra már a nagy népegészségügyi programokba való bekapcsolódásukat is be tudják mutatni.
 
 
 
 
 
 
 
Hircity.hu ---- 2014. június 04. | Forrás: Hírcity

A kórházi munka hátterében óriás gyógyszertár áll (videó)

 
A XI. Országos Patikanapot ma Győrben a Petz Aladár Megyei Oktatókórház intézményi gyógyszertárában tartották meg gyógyszerészek, orvosok jelenlétében. A győri esemény médianyilvánossága révén a nagyközönség először tekinthet be a kórházi gyógyszertári részleg munkájába.
 
A video a képre kattintva elérhető!
 
XI. Patikanap - médiamegjelenések - Sajtószemle! - 2014. 06. 05. - mgyk.hu
 
 
 
 
 

corvinusradio.hu

Patikanap: fontos a nyitás az emberek felé

Az Országos Patikanaphoz csatlakozva  11. alkalommal tartották meg Sopronban is a patikanapot az Arany Kígyó Gyógyszertárban, ahol egész nap szűrővizsgálatok és tájékoztató jellegű tanácsadás várja az érdeklődőket, akik betekinthetnek a gyógyszertárban zajló folyamatokba, amelyek a gyógyulást szolgálják.

- Van értelme a tudományos áldozatnak, amely a folyamatos fejlődést szolgálja – mondta Dr. Simon István alpolgármester köszöntőjében a soproni patikanapon. Sopron alpolgármestere hangsúlyozta: a tudományos fejlődés eredménye az emberi életminőség javítását szolgálja, így a patikanap is ebben a perspektívában fontos, hiszen ars poetica-ja a prevenció, a megelőzés, az egészség érdekében.

Bárki eljöhet ide, részt vehet különféle szűréseken, tanácsokat és segítséget kaphat egy egészségesebb élethez. Ezért nagy köszönet és tisztelet jár a szervezőknek- tette hozzá az alpolgármester.

Dr. Gangl Teréz, a megyei gyógyszerészkamara elnöke, az Arany Kígyó Gyógyszertár vezetője kiemelte az orvos-gyógyszerész kapcsolat fontosságát a beteg érdekében végzett munka során, ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy a nyílt nap során fontos betartani a gyógyszerészi kompetenciákat, ezért a szűrővizsgálatok tájékoztató jellegűek.

 
 
 
 
 
 
Forrás: Makói VTV, 2014/06/04 17:31

Országos Patika Nap, makói megyei megnyitóval - frissvideok.hu

 
Szerdán tizenegyedik alkalommal rendezték meg az Országos Patika Napot. A kezdeményezéshez csatlakozott a makói Kígyó Gyógyszertár, sőt a csongrád megyei megnyitót is ott tartották.
 
A video a képre kattintva érhető el!
 
 
XI. Patikanap - médiamegjelenések - Sajtószemle! - 2014. 06. 05. - mgyk.hu
 


promenad.hu

Koleszterin és vércukorszint mérés a Zrínyi utcai gyógyszertárban

Szerdán délelőtt Makón rendezték meg a 11. Országos Patika Nap Csongrád megyei rendezvénysorozatának megnyitóját, majd délután Hódmezővásárhelyen a Zrínyi utcai patikában koleszterin és vércukorszint méréssel várták a vásárlókat.

 

A cikk ide kattintva olvasható!

 

 

 

szon.hu

Patika nap Nyíregyházán (VIDEÓ)

Nyíregyháza – Kilencedik alkalommal rendezték meg az Országos Patika Napot szerdán, melynek Nyíregyházán a Korona Gyógyszertár adott otthont.

A cikk ide kattintva olvasható!

 

 

 

somogytv.hu

Ingyenes vizsgálatok a patika napon

Fogyni sem szabad mindenáron - erre hívták fel a figyelmet az országos patikanapon. Az éhezés ugyanis anyagcsere zavarokhoz és pszichés problémákhoz vezethet. Érdemes hát szakértő segítséget kérni, mielőtt valaki drasztikus diétába kezd.

- Szépen kinyújtja a karját.

Ingyenes egészségügyi vizsgálatokkal fogadták ma a gyógyszertárakba betérőket. A tizenegyedik Országos Patika Napon, a Magyar Gyógyszerészeti Kamara az egészséges táplálkozás és a fogyókúra kapcsolatára hívja fel a figyelmet. Azt, hogy valaki küzd-e túlsúllyal, könnyen megállapíthatták a szűrővizsgálatokkal.

A teljes cikk ide kattintva érhető el!

 

 

veszpremtv.hu

Országos Patika Nap Veszprémben

Egész napos vércukor és vérnyomásméréssel, valamint a szénhidrátszegény táplálkozásról és a dohányzásról való leszokásról tartottak tájékoztatást a veszprémi Tündérkert Patikában. A gyógyszertár a 11. alkalommal megrendezett Országos Patika Nap rendezvénysorozatához csatlakozott. A patikák nyílt napján országszerte rendhagyó programokkal készültek a szervezők, az érdeklődők pedig a gyógyszerészek munkájába is bepillantást nyerhettek.

A video a képre kattintva érhető el!

XI. Patikanap - médiamegjelenések - Sajtószemle! - 2014. 06. 05. - mgyk.hu

 

Kapcsold oldalak:
Gyógyszerésztörténet – Történetem-történelem, kedd 21.05 - mno.hu
A gyógyszerészek büszkék lehetnek az elmúlt negyedszázadban elért eredményeikre… - 2014.11.22., 19:39 – Híradó - Echo TV
Hogyan tovább? – kérdezték az ünneplő gyógyszerészek - pharmaonline.hu
Balog: a gyógyszerészek büszkék lehetnek az elmúlt 25 évre - MTI
Egyértelműbb patikai szabályozás - 2014. 11. 06. (2. oldal) - Jobbágyi Zsófia - Magyar Hírlap
« Vissza
Betegsarok
2022. 09. 26.
Az étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos együttműködéshez csatlakozó gyógyszertárak listája
»
2020. 02. 18.
Betegjogi képviselők elérhetőségei
»
2020. 01. 19.
Segítség gyógyszerésznek, betegnek
»
2016. 05. 25.
Megszűnik a „diabetikus”, „cukorbetegek is fogyaszthatják” és a narancssárga kör jelölés – ogyei.gov-hu
»
2016. 03. 11.
A tavaszi fáradtság okai – és amit ellenük tehetünk – tetplatform.hu
»
Tovbb »
Eseménynaptár
«
2024 mjus»
hkszcspszv
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
konferencia  testületi esemény  továbbképzés  vándorgyűlés  szabadidős esemény 
Hirdetőtábla
Állás
Helyettesítés
Egyéb
Tovbb »
Közös dolgaink
2024. 04. 24.
Az MGYK XIII. Vándorgyűléséről
»
2023. 03. 29.
Az MGYK XII. Vándorgyűléséről
»
2019. 05. 24.
Belső Minőségügyi Kézikönyv III. kiadás
»
Tovbb »
Gyógyszertár-működtetés
2017. 03. 09.
Pályázati lehetőségek gyógyszertárak számára
»
2016. 03. 03.
A gyógyszertári finanszírozási előleg alakulása 2010-től 2016. januárig
»
2016. 03. 03.
A gyógyszertári vállalkozások 2014. évi mérlegbeszámolóinak és pénzügyi helyzetének alakulása
»
Tovbb »
Hasznos linkek
Jogszablykeres
Kamarai tájékoztatók
2020. 03. 31.
Kórházi Minőségirányítási Standardok
»
2016. 01. 07.
Minőségügyi kézikönyv gyógyszertáraknak – II. kiadás
»
2014. 06. 26.
1/2014 (VI. 19.) MGYK ELNÖKSÉGI AJÁNLÁS GYÓGYSZERTÁRI UTAZÁSI TANÁCSADÁSHOZ - MGYK
»
Tovbb »
Tovbb »
Archvum
A honlapon tallhat informcik clja az egszsggyi ismeretek bvtse, de ez nem helyettesti az orvos, gygyszersz, vagy ms szakember felkeresst.
© 20082017 Magyar Gygyszerszi Kamara - Minden jog fenntartva - Regisztráció a védett tartalmak eléréséhez! Hírlevélre történő le- és feliratkozás!
Utols mdosts: 2024. 05. 24 pntek