Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2022. május 16.
Minden megoldásra nyitottak a patikáik érdekében a falvak - Somogyi Hírlap

Somogyi Hírlap - 2022.05.16. (2. oldal)

Öt év alatt hét közforgalmú gyógyszertár zárt be Somogyban. Iharosberényben ugyanakkor három hete új patika nyílt, Gamáson pedig holnaptól indul újra az egy éve szünetelő ellátás.

SOMOGY
Tavaly nyáron szűnt meg a gyógyszerészeti ellátás Gamáson azért, mert a falu patikusa elhunyt. A helyieknek ezért csaknem egy évig más településre kellett menniük ki váltani gyógyszereiket. Kedd től azonban már nem kell utaznia senkinek, a faluban ismét üzemel a gyógyszertár. Tóth Péter, Gamás polgármestere lapunknak elmondta, sokáig keresték az új gyógyszerészt, pályázatot is kiírt az önkormányzat. Felhívásukra egyedül a mernyei gyógyszerész jelentkezett, ezért vele kötöttek szerződést. – Annyiban változott a szolgáltatás, hogy mostantól fi ókgyógyszertár működik a faluban és hetente kétszer ked den és pénteken lesz nyitva – mondta Tóth Péter. – Az új patika a falu központjában lévő közösségi épületben kapott he lyet. Ez egy ideiglenes megoldás, mert később szeretnénk jobb körülményeket biztosíta ni a gyógyszertárnak – tette hozzá a polgármester.

Marcaliban is haláleset mi att zárták be a patikát korábban. A város központjában működő közforgalmi gyógyszertár azonban újra kinyitott, jelenleg fiókgyógyszertárként üzemel.

Sütő László polgármester érdeklődésünkre elmondta, Mar cali ellátottsága jó, a településen három patika található.

Balatonszemesen is meg szűnt a közforgalmi gyógyszertár, mert a korábbi tulaj donosa nem tudta eladni a pra xisát. Németh Kornélné pol gármester kiemelte, a jelenlegi patika a balatonszárszói gyógyszertár fiókintézménye ként működik 2019 óta. A patika egy önkormányzati tulajdonban lévő épületben van és minden nap várja a vásárlókat...

2018-2022 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél