Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2018. október 15.
Területi Elnökök Értekezlete

Területi Elnökök Értekezlete2018. október 11-én volt a Területi Elnökök Értekezlete (TEÉ) soron következő megbeszélése. A helyszín rendkívüli volt, hiszen a Hungexpo területén, a „D” pavilonban, a HungaroMed kiállítás keretein belül, a Kamara részére külön kialakított konferenciateremben jöttek össze a területi szervezetek vezetői. Kettő kivételével minden területi szervezet képviseltette magát. Az ülést dr. Brezanóczy Ferenc TEÉ elnöke vezette.

A TEÉ első napirendként az Alapszabály módosításával kapcsolatosan eddig felmerült javaslatokat tárgyalta meg. Az értekezlet a megbeszélés eredményeképpen hat alapszabályi módosításra tett javaslatot az országos elnökségnek és reméli, hogy az elnökség támogatásával fognak a javaslatok az őszi küldöttközgyűlés elé kerülni.

A második napirendi pontban a két EGIS-díjra beérkezett felterjesztéseket tárgyalták meg. Az egyik a „Kiváló Gyógyszerészi Gondozásért-díj”, míg a másik a „Kiváló Gyógyszertári Asszisztens-díj”. Az utóbbihoz kapcsolódóan a TEÉ tovább pontosította a szabályzatot, hogy a jövőben még gördülékenyebb és egyértelműbb legyen a folyamat. A leggyakoribb félreértés a kórházi-klinikai területen dolgozó asszisztensekre vonatkozó felterjesztéseknél volt tapasztalható, mivel nem az adott földrajzi területen működő területi szervezethez kell a javaslatokat eljuttatni, hanem az országos hatáskörrel működő Kórházi-Klinikai Területi Szervezethez. A másik leggyakrabban előforduló gond a felterjesztések határidejének értelmezésében volt, ezért erre vonatkozóan is módosította a TEÉ a szabályzatot, hogy a későbbiekben ez se gátolja a folyamatot. A díjak átadására a Gyógyszerész Köztestületi Napok keretei között kerül sor.

A harmadik napirendi pontban dr. Hankó Zoltán elnök tartotta meg szokásos beszámolóját, amelyben a legutóbbi TEÉ ülés (2018. augusztus 23.) óta történt eseményekről számolt be. Részletesen ismertette az Egészségügyért Felelős Államtitkárságon folyamatban lévő tárgyalások állását, a hatóság (OGYÉI) képviselőivel folytatott egyeztetéseket és az EESZT működtetésével kapcsolatos eseményeket. Külön is kitért a legújabb patika-bezáratásokkal kapcsolatos történésekre is. Ismertette a betarthatatlannak ítélt jog- és szakmai szabályokra vonatkozó elnökségi felhívásra érkezett válaszokat és az ezek feldolgozására irányuló munkát. Tájékoztatott az őszi salátatörvény tervezethez benyújtott kamarai észrevételeket, valamint a Komplex Gyógyszertári Adherencia Program előkészületeit.   

A záró napirendi pontban pár aktuális kérdést tárgyalták meg, majd a TEÉ tagjai rész vettek az ülést követő „Középpontban az adherencia-fejlesztés” című tudományos konferencián, amelyben a jövő egyik fontos szakmai irányának, feladatának alapkövét tették le az előadók.

A szakmai nap keretében minden résztvevőnek lehetősége nyílt a kiállítás megtekintésére is.

Dr. Brezanóczy Ferenc

Területi Elnökök ÉrtekezleteTerületi Elnökök ÉrtekezleteTerületi Elnökök Értekezlete

2018-2022 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél