Magyar Gygyszerszi Kamara
rtkteremt rdekvdelem
akadlymentes verzi
Vissza az alaprtelmezett verzihoz H-1068 Budapest
Dzsa Gyrgy t 86/b
Tel.: (+36-1) 351-9483
(+36-1) 413-1924
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu
Keress RSS
KezdőlapA KamarárólTovábbképzésekSzakmai fórumPályázati lehetőségekKamarai tagsági információkIrattár
Belps
Felhasznlnv:
Jelsz:
Elfelejtett jelsz
Regisztrci
OK
GYIK
2018. 08. 30.
Tájékoztató az e-ügyintézésről
»
2016. 11. 23.
Tudnivalók az étrend-kiegészítőkel kapcsolatos megállapodásról
»
2014. 09. 22.
Személyi jogosok pontszám igazolása – mgyk.hu
»
2014. 06. 10.
Ki állítja ki a gyakorlati pont igazolást? - MGYK Országos Hivatala
»
2017. 06. 20.
Az AEEK működési nyilvántartással kapcsolatos tájékoztató anyagai
»
Tovbb »
Gygyszerszi Hrlap
Hrlevelek
Sajtófigyelő
2024. 05. 27.
Olyan aranybánya nyílik, amiből a magyar betegek is profitálnak - economx.hu
»
2024. 05. 27.
A gyógyszerésztudomány ünnepe - demedia.hu
»
2024. 05. 27.
100 éves Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság - weborvos.hu
»
2024. 05. 24.
Sűrű év előtt a hazai gyógyszeripar, erre lenne szükség a gyógyszerellátás szereplői szerint - portfoio.hu
»
Tovbb »
Szolgáltatások
2024. 05. 06.
A Duna Autó Zrt. kedvezménye kamarai tagoknak
»
2024. 05. 06.
A Duna Motors Disztribúció Kft. kedvezménye MG szeméygépjármű vásárlásához
»
2024. 05. 06.
A Hunguest Zrt. kedvezménye kamarai tagoknak
»
2021. 11. 09.
Együttműködési megállapodás az MGYK és a KOMPLEX Kamarai Pénzügyi Tanácsadó Kft. között
»
2020. 06. 14.
Volvo: kedvezmény kamarai tagoknak
»
Tovbb »

E-Papír
Bannerek


 Bannerek

Bannerek 

Bannerek 

Bannerek 

Bannerek

 

MOL-MGYK tájékoztató!

Bannerek

 

 Vodafone

Bannerek

 

 

Gyógyszerész Gondozási Bizottság

A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöksége 2014. december 11-én tartotta soron következő elnökségi ülését – mgyk.hu
2014. december 12.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara (továbbiakban Kamara) elnöksége 2014. december 11-én tartotta soron következő ülését a Kamara Dózsa György úti székházában, Budapesten. Az ülést dr. Hankó Zoltán elnök vezette, az elnökségi tagok határozatképes számban voltak jelen. 

 

A napirend elfogadása után dr. Hankó Zoltán az előző elnökségi ülés óta történt eseményekről adott tájékoztatást. A sort a november 21-én kezdődő Köztestületi Napokkal kezdte. A Kamara és az OTH közötti egyeztetés a legkonstruktívabb volt az elmúlt években. A jubileumot méltóságteljesen ünnepelték, a meghívottak jelentős része eljött, Balog Zoltán miniszter úr jelenléte pedig azt jelzi, hogy komolyan veszi az együttműködést a gyógyszerészekkel. A küldöttközgyűlésen a részvétel több mint 50 százalékos volt, és a kamara teljes vezérkarának munkáját minősíti, hogy ismét ellenszavazat nélkül fogadták el az elnöki beszámolót és a jövő évi költségvetés elfogadási eljárása is konstruktív volt. Az elnök tájékoztatott, hogy az előzetes elszámolás alapján a rendezvényt nullszaldó-körüli eredménnyel sikerül zárni.  Ez után dr. Szabó Sándor átadta a kamarai elnöknek azt a kitüntetést, amelyet a Köztestületi Napokon Tadeusz Babatek ugyan neki adományozott a lengyel gyógyszerészi kamara elnöksége nevében, de valójában a Kamarát illeti meg.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöksége 2014. december 11-én tartotta soron következő elnökségi ülését – mgyk.hu

A továbbiakban az Unicredit Bankkal történt megbeszélésről esett szó, ahol a Kamarát az elnök mellett dr. Zalai Károly főtitkár és dr. Horváth-Sziklai Attila hivataligazgató képviselte. A megbeszélés-sorozat célja olyan banki csomag összeállítása, ami a gyógyszertárak számára kedvező lehet. Ez után dr. Hankó tájékoztatott a központi költségvetés tervezetéről, amely alapján okkal lehet remélni, hogy a generikus kompenzáció, a szolgáltatási díj, a működési célú támogatás és a kisforgalmú gyógyszertárak kamatmentes támogatása is bekerül a 2015-ös költségvetésbe. A közeljövőben kerül sor arra az egyeztetésre az államtitkársággal, ahol a működési célú támogatás és a kamatmentes támogatás-előleg hatékonyabb felhasználási lehetőségeit beszélik meg.

 A Kamara képviseletében dr. Szabó Sándor vett részt a Magyar Orvosi Kamara alapításának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi összejövetelen november 29-én, amiről a tiszteletbeli elnök röviden beszámolt. A Kamara képviseltette magát a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság küldöttközgyűlésén is.

 Az elnök tájékoztatott dr. Zombor Gábor parlamenti meghallgatásáról, ahol az államtitkár ismertette az egészségpolitika legfontosabb téziseit. A gyógyszerészek számára kiemelendő, hogy a patikaszabályozáson nem kívánnak változtatni – az ezzel ellentétes híresztelés ellenére. A kormány a mindenképpen megvédendő szabályozások közé sorolja a patikákét, a gyógyszer-nagykereskedelem szabályozási feltételeinek újragondolása elkezdődött. A kamara kezdeményezte a fiókgyógyszertár létesítés szabályozásának pontosítását, hogy a létesítési engedélyben megjelölt határidő sorozatos mulasztásával kialakuló patthelyzetet fel lehessen oldani.

A „Táltosképző” vendége két alkalommal is dr. Gaál Péter volt, aki novemberi előadásában az egészség-, illetve a gyógyszerpolitika kérdéseivel foglalkozott, míg a decemberi találkozó inkább konzultatív jellegű volt. Lezajlott a gyógyszerészi gondozás szakmai bizottság ez évi utolsó ülése is. Az elnök a cafeteria-szabályozással kapcsolatos teendőkről egészségpénztári vezetőkkel egyeztetett, és beszámolt a szociális otthonok gyógyszerellátásának ügyében folytatott egyeztetésekről is. Az ügyeleti renddel kapcsolatos álláspontok összehangolása céljából az elnök, dr. Sohajda Attila alelnök és dr. Horváth-Sziklai Attila hivataligazgató egyeztetett az országos tiszti főgyógyszerésszel. Az elnök tájékoztatott, hogy leadták az OGYI-nak a FoNo VIII-cal kapcsolatos kamarai javaslatokat.

Az elnökség pontosításokkal jóváhagyta a tartozáskezeléssel kapcsolatban készült elnökségi tájékoztatót, amelynek az a célja, hogy felhívja a gyógyszerészek figyelmét az OEP változó ellenőrzési szempontrendszeréről. A tájékoztató kikerül a honlapra és a területi szervezetek elnökei is megkapják.

A döntéshozatalt igénylő napirendi pontok között az első a képzés, a szakképzés és a továbbképzés koncepciójának konzultatív egyeztetése volt, dr. Perjési Pál, OGYÁB elnök előterjesztésében. Kiemelték, hogy változtatás szükséges ezen a területen is, és Hangsúlyozták, noha egyeztetések szükségesek más szervezetekkel is, a Kamarának először a saját véleményét kell kialakítani. A hozzászólások és kiegészítések után az elnökség felkérte az elnököt, hogy a vita során elhangzottakat is figyelembe véve, az oktatási, a gazdasági és szakmai munkabizottság, az ipari állandó bizottság és a kórházi szervezet javaslatai alapján az előterjesztésből egységes javaslatot készítsen év végéig.

Az elnökség foglalkozott a Köztestületi Napokhoz kapcsolódó új feladatokkal. Az egyes feladatok – pl. a fiatalok és az idősek részvételének elősegítése a következő Köztestületi Napokon, az OTH vezetőivel megbeszélt fórumok szervezése, a költségracionális gyógyszertárműködtetés elősegítése, külföldiek tájékoztatása a deliberalizáció tapasztalatairól miniszimpózium szervezése a franchise rendszerekről – megtárgyalása után kijelölték a végrehajtásukért felelős személyeket. A következőkben döntés született a Kamara 2015. évi rendezvényeinek időpontjairól és helyszíneiről, valamint az elnökségi ülések rendjéről.

Ez után dr. Csóka Ildikó és dr. Horváth-Sziklai Attila előterjesztésében tájékoztató hangzott el a TÁMOP 6.2.5. Á. projekt zárásáról. Az elnök kiválónak minősítette a projekt Gyógyszertári standardok című programfüzetét, és köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a programban. Az ülés részvevői egyhangúan szükségesnek tartották, hogy a füzet a gyógyszerészek számára legyen elérhető, illetve a projekttel kapcsolatos film kerüljön fel a honlapra.

mgyk.hu

Kapcsold oldalak:
A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöksége 2015. január 22-én tartotta soron következő elnökségi ülését – mgyk.hu
Beszélgetés hangzott el a kisforgalmú gyógyszertárak támogatásával kapcsolatban az InfoRádióban – mgyk.hu
Kedvezmények Volkswagen személyautók vásárlására – mgyk.hu
Számvetés – Véget ért a Köztestületi Napok rendezvénysorozata – mgyk.hu
A szakképzéstől az új FoNo-ig – A Köztesületi Napok szombat délutáni szekciója – MGYK
« Vissza
Betegsarok
2022. 09. 26.
Az étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos együttműködéshez csatlakozó gyógyszertárak listája
»
2020. 02. 18.
Betegjogi képviselők elérhetőségei
»
2020. 01. 19.
Segítség gyógyszerésznek, betegnek
»
2016. 05. 25.
Megszűnik a „diabetikus”, „cukorbetegek is fogyaszthatják” és a narancssárga kör jelölés – ogyei.gov-hu
»
2016. 03. 11.
A tavaszi fáradtság okai – és amit ellenük tehetünk – tetplatform.hu
»
Tovbb »
Eseménynaptár
«
2024 mjus»
hkszcspszv
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
konferencia  testületi esemény  továbbképzés  vándorgyűlés  szabadidős esemény 
Hirdetőtábla
Állás
Helyettesítés
Egyéb
Tovbb »
Közös dolgaink
2024. 04. 24.
Az MGYK XIII. Vándorgyűléséről
»
2023. 03. 29.
Az MGYK XII. Vándorgyűléséről
»
2019. 05. 24.
Belső Minőségügyi Kézikönyv III. kiadás
»
Tovbb »
Gyógyszertár-működtetés
2017. 03. 09.
Pályázati lehetőségek gyógyszertárak számára
»
2016. 03. 03.
A gyógyszertári finanszírozási előleg alakulása 2010-től 2016. januárig
»
2016. 03. 03.
A gyógyszertári vállalkozások 2014. évi mérlegbeszámolóinak és pénzügyi helyzetének alakulása
»
Tovbb »
Hasznos linkek
Jogszablykeres
Kamarai tájékoztatók
2020. 03. 31.
Kórházi Minőségirányítási Standardok
»
2016. 01. 07.
Minőségügyi kézikönyv gyógyszertáraknak – II. kiadás
»
2014. 06. 26.
1/2014 (VI. 19.) MGYK ELNÖKSÉGI AJÁNLÁS GYÓGYSZERTÁRI UTAZÁSI TANÁCSADÁSHOZ - MGYK
»
Tovbb »
Tovbb »
Archvum
A honlapon tallhat informcik clja az egszsggyi ismeretek bvtse, de ez nem helyettesti az orvos, gygyszersz, vagy ms szakember felkeresst.
© 20082017 Magyar Gygyszerszi Kamara - Minden jog fenntartva - Regisztráció a védett tartalmak eléréséhez! Hírlevélre történő le- és feliratkozás!
Utols mdosts: 2024. 05. 27 htf